Auto Centrum Roosendaal

Auto Centrum Roosendaal

Auto Centrum Roosendaal

Auto Centrum timmert reeds vertig jaar aan de weg. In september 2016 is het 40 jaar geleden dat Sjaak Bartels zijn bedrijf startte aan de Abraham de Haanstraat nummer 3 in Bergen op Zoom.

We schrijven voorjaar 1976. Sjaak Bartels is als 23 jarige jongeman bezig met de voorbereiding van een eigen bedrijf. Op 1 september van dat jaar start hij officieel met een universeel autobedrijf in reparatie en verkoop van gebruikte auto’s. Nog geen jaar later groeit het bedrijf uit zijn jasje en verhuist Sjaak naar een groter en moderner pand aan de Antwerpsestraatweg in Bergen op zoom. Vanaf dit moment specialiseert hij zich in Honda en gaat ook nieuwe Honda’s verkopen die hem worden geleverd door de officiële Honda dealer wat wordt gerund door zijn broer Rien.

Na een viertal jaar veel ervaring te hebben opgedaan wordt het tijd voor het serieuze werk. Sjaak gaat een overeenkomst aan met de importeur van Suzuki in Nederland en wordt officieel verdeler van het merk voor Bergen op Zoom en omstreken. Ook het pand aan de Antwerpsestraatweg wordt na verloop van tijd weer te klein. In 1990 is Sjaak John Zwartepoorte net te snel af en neemt hij het pand van de toenmalige Renault dealer Auto City Bergen op Zoom aan de van Heelulaan over uit het faillissement.

IN 1987 maakt Sjaak een zijsprongetje en wordt Alfa Romeo dealer voor Roosendaal. Dat duurt echter maar tot 1991. Dat geeft hem de gelegenheid om de focus weer op Bergen op Zoom te leggen, wat resulteert in een complete verbouwing met een forse uitbreiding van het pand aan de van Heelulaan. Maar de olie stroomt door de aderen en Sjaak zegt in 1998 volmondig ja tegen de vraag van de importeur van Suzuki om het pand op Belder 39 aan de Autostrada( industrieterrein Borchwerf I) in Roosendaal met bijbehorend verzorgingsgebied over te nemen van Reno, de toenmalig Suzuki dealer voor Roosendaal, die zich terug trekt richting Dordrecht. Zodoende wordt Suzuki Centrum de officiële Suzuki dealer van Zeeland tot aan Etten Leur.

Naast het feit dat Suzuki Centrum dit jaar 40 jaar bestaat, zijn zij tevens 35 jaar Suzuki dealer. .

Contactpersoon

Nieuw binnen

Foto's

Videos