Citroën Van Beek

Citroën Van Beek

Wie zijn wij?

Koop je een Citroën in zuid-west Nederland, dan ken je de familie van Beek. Al drie generaties is familiebedrijf Van Beek met vijf vestigingen hét visitekaartje van Citroën in de regio West-Brabant en Zeeland.

Citroën Van Beek Oudenbosch

Opa André begon in 1931 aan de Kade in Oudenbosch met landbouwwerktuigen. Het ondernemen zat in zijn bloed en hij hielp de boeren in de omgeving. Dat ging meteen vanaf het begin goed. Zijn zoons Theo, Ad en later André kwamen al in het bedrijf. Ze hielpen met de machines, maar verkochten en repareerden ook kachels en witgoed. Zoon André had iets met auto’s en vanaf 1963 begon hij in de werkplaats van zijn vader met het opknappen en verkopen van auto’s. André werkte toen al vooral aan het merk Citroën en in 1965 werd hij officieel dealer van dit merk in Oudenbosch. Broers Ad en Theo sloten zich later aan bij André. De verkoop van kachels ging minder door de komst van centrale verwarming. Het autobedrijf groeide snel en na een verhuizing van de Citroën-activiteiten naar de Rooseveltstraat  werd er een tweede pand gekocht aan de Bosschendijk. Hier in eerste instantie geen Citroën in de showroom, maar Mazda. Niet veel later vroeg de importeur de broers een filiaal te openen in Roosendaal. Dat deden ze en er werd tijdelijk een pand aan de Rucphensebaan ingericht. Tot er definitief werd verhuisd naar de Burgerhoutsestraat.

De broers Aries en Edwin van Beek maakten het allemaal mee. Ze zijn geboren op de Kade en zagen hun vader altijd aan het werk. Aries: “Ook al was het nog helemaal niet zeker dat we in de zaak zouden gaan werken, we liepen er eigenlijk altijd rond in de weekenden en vakanties. Daarnaast volgden we een opleiding die gericht was op de autobranche.” Toch gebeurde het en in 1991 trad Aries in dienst. Edwin werd vier jaar later ingelijfd. Edwin: “Het werd ook steeds drukker. Er kwam in 1999 een nieuwe vestiging in Bergen op Zoom bij. We hadden toen drie filialen. Mijn vader zat in Roosendaal, mijn broer in Bergen op Zoom en ik zat in Oudenbosch.” Altijd met Citroën. Aries: “We zijn opgegroeid met dit merk, we kennen daar de mensen en zij hebben vertrouwen in ons.”

In 2003 werd er in Bergen op Zoom verhuisd. Er kwam een nieuw pand. En in 2007 namen de broers de Citroën-dealer over in Vlissingen. Per 1 oktober 2015 is er een vijfde filiaal bijgekomen in Breda. Citroën Van Beek is met vijf vestigingen nu gevestigd van Breda tot aan Vlissingen.

Onder leiding van de twee broers werkt dagelijks een enthousiaste team dat voelen zich betrokken bij het familiebedrijf. Het is ook een deel van hun leven. Zij vormen de basis van onze organisatie. Door goed te luisteren stellen wij bij Van Beek de klant altijd centraal “We willen onze klanten behouden en gaan hierbij voor 100% klanttevredenheid. Onlangs zijn wij zelfs voor de derde maal op rij benoemd tot “beste Citroën dealer van het jaar”

U bent meer dan welkom in een van onze bedrijven!

Google Maps

Contactpersoon

Foto's

Videos