“De Autobranche bleef mij toch trekken”

“De Autobranche bleef mij toch trekken”

Datum: 03-02-2020

Nadat de nieuwjaarswensen zijn uitgesproken ga ik aan tafel met Michel van Dommelen in de vestiging van Nissan dealer Auto Sturm aan Belder 35 in Roosendaal. Michel is met zijn 33 jaar relatief nieuw in de autoverkoop, maar als ik hem de vraag stel naar zijn vooropleiding komt er voor mij toch een verrassend antwoord. Na de MAVO besloot Michel naar het  'Instituut voor den Autohandel' (IVA) in Driebergen te gaan studeren. Dat was echter niet zijn eerste keuze, want hij wilde eigenlijk graag piloot worden. We kunnen dus gerust stellen dat Michel wat met motoren en snelheid heeft.

Internetondernemer

Michel is een geboren bakkerszoon en als zodanig heeft hij vroeg opstaan en hard werken van huis uit meegekregen. Momenteel woont hij samen met zijn vriendin in Kapelle en hebben zij samen twee zonen van 5 en 7 jaar. Omdat Michel op jonge leeftijd naar Driebergen vertrok, was hij na zijn opleiding nog niet klaar om te gaan werken. Hij besloot zijn studietijd te vervolgen bij het ROC in Middelburg met de opleiding ondernemer/manager. Dit paste precies in het plaatje, omdat Michel toen al actief was als internetondernemer in car audio. Na zijn opleiding belande Michel bij Prisma Graphics in Roosendaal, een internationale groothandel in verbruiksmateriaal voor het petrolkanaal. Voor dit bedrijf bezocht hij 12 jaar lang vele tankstations in Nederland.

Zakelijke markt

Omdat Michel erg “auto-minded” is bleef het gevoel toch aan hem knagen om werkzaam te zijn in de autobranche, niet gek gezien zijn opleiding. Hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en te solliciteren als verkoopadviseur bij Auto Sturm in Goes. Een mooie samenloop van omstandigheden, want bij Auto Sturm waren ze juist op zoek naar iemand voor de zakelijke markt in Zeeland, West-Brabant en een gedeelte van Zuid-Holland. Zodoende trad Michel op 1 september vorig jaar in dienst als accountmanager fleetsales voor Nissan en Hyundai. “Dat is nu het mooie van het  verhaal”, zegt Michel. “ Ik kan de zakelijke markt namelijk een mooi compleet pakket bieden, want Auto Sturm vertegenwoordigt naast Nissan, met vestigingen in  Middelburg, Goes, Spijkenisse en Roosendaal, ook Hyundai in Goes en Middelburg. Een occasioncentrum, een schadebedrijf en een leasetak behoren tevens tot het bedrijf, vervolgt Michel. “Wat mij aantrekt is de verduurzaming die Nissan biedt: neem bijvoorbeeld de NV200, geheel elektrisch, goede actieradius en vele ombouw mogelijkheden, zegt Michel. “Voeg daar 5 jaar garantie bij en het plaatje is compleet”, stelt hij met een tevreden blik. ” Ik merk dat er nog veel onbekendheid is met de mooie producten die Nissan biedt voor de zakelijke markt en daar wil ik graag verandering in brengen”, zegt Michel strijdvaardig. Waarom de zakelijke markt? “ik kan mij goed verplaatsen in de situatie van de ondernemer, omdat ik zelf aan die kant heb gestaan en er de opleiding voor heb genoten.”. “Ik vindt het belangrijk de kosten en baten op een eerlijke manier inzichtelijk te maken, zodat de klant een weloverwogen beslissing kan maken” . “Veel ondernemers vragen om maatwerk in mobiliteit en hebben specifieke wensen betreffende op- en ombouw van de bedrijfswagens. Een mooie uitdaging om die puzzel samen voltooid te krijgen”, zo besluit Michel.

Weinig rust

In zijn spaarzame vrije tijd is Michel graag bezig met het creëren van dingen. Hij is wat dat betreft een echte doener met heel weinig rust in zijn lijf. Hij klust graag in en rondom huis en maakt graag bouwwerken. Zelf uit het poetsen van de auto haalt hij veel plezier, als hij maar bezig kan zijn. Sporten doet hij niet meer, ondanks dat hij op jonge leeftijd al een grote dosis talent bezat, getuige het feit dat hij als voetballer werd gescout door RBC en NAC en hij als tennisser werd geselecteerd voor bondstraining bij de KNLTB. Vakanties nam hij nooit echt de tijd voor, maar nu de kinderen wat ouder worden brengt Michel zijn “rustdagen” graag door met zijn gezin in Nederland.

 

Foto's